administration, redovisning Gotland, bokföring Gotland, redovisningsbyrå Gotland

LÖPANDE BOKFÖRING

Det här med debet och kredit står inte högst upp på allas favoritsysselsättning och än färre har kunskapen i hur det fungerar.

Vi har en målsättning att jobba digitalt vilket gör att ni som kund kan ha ert säte vart som helst i Sverige. Vem gillar massa pärmar som skall stå någonstans och ta plats i 7 år och eftersom du har åtkomst till alla rapporter och underlag var du än befinner dig får du större kontroll över din verksamhet, i real tid.

Vi hjälper er gärna med att övergå till att digitalisera er redovisning.
Med hjälp av digitaliserad redovisning använder du dessutom oss på ett mer effektivt sätt så att det går snabbare och du därmed spar pengar och har möjlighet att fokusera på det du är bra på: att utveckla affärer och företaget. Läs mer om digitalisering här nedan.


MOMSREDOVISNING

Moms är ingen kostnad för dig utan en skatt som du tar ut av kunden och redovisar och betalar in till staten. Detta kallas utgående moms. När du köper varor eller tjänster av andra företag betalar du moms på dessa varor och tjänster och detta kallas ingående moms och kvittas mot den utgående momsen och du betalar in mellanskillnaden till Skatteverket varje månad, varje kvartal eller varje år beroende på hur stor omsättning företaget har och om man bedriver enskild näringsverksamhet eller aktiebolag.

Momssatserna är dessutom olika beroende på vad du säljer, 25%, 12% eller 6%. Har du koll på hur mycket moms du skall lägga på?


BOKSLUT

Vid varje års räkenskapsårs slut så skall det göras ett bokslut. Hur detta bokslut skall göras beror på vilken omsättning och vilken slags verksamhet du driver.
Den som är enskild näringsidkare kan avsluta den löpande bokföringen med ett årsbokslut i förenklad form, beroende på don nettoomsättning.

Beroende på hur stor omsättning och antal verifikat och hur väl avstämt bokföringen varit under året så varierar också det arbete och tidsåtgång man behöver lägga på bokslutet.


BETALNINGSUPPDRAG

För er med stabil likviditet så kan vi även hjälpa er med betalningsuppdrag. Vi arbetar då med attestfunktion så att inget går iväg till betalning om inte ni som kund attesterat det först.


LÖNEUPPDRAG

För er med upp till 10 anställda så kan vi sköta ert företags löneadministration. Det innebär att jag får tillgång till tidsrapporter & avvikelser senast en bestämd tidpunkt och gör lönerna, antingen så att någon ansvarig på ert företag sköter utbetalningen eller så sköter vi även den åt er. I löneuppdraget ingår även rapportering av skatter & arbetsgivaravgifter, Fora rapportering och hantering av utlägg och dylikt.


KUNDVÅRD & NÅBARHET

Hur hittar potentiella kunder dig och dina tjänster och hur bemöts dem av ditt företag?

 • Har du en domän, hemsida eller finns du på Facebook eller/och Instagram?
 • Är din hemsida sökoptimerad?
 • Vet du vad Google My Business är?
 • Vilka kontaktmöjligheter finns?
 • Hur länge tar det innan ni svarar på era mail?
 • Hinner du svara i telefon? Ringer du tillbaka?

En nöjd kund berättar för ca 4 personer om sina positiva erfarenheter. En missnöjd kund berättar om sin negativa upplevelse för minst 10…
Vi ser över vad du kan förbättra och vad vi kan hjälpa dig med!

ADMINISTRATION

Att driva ett företag, litet eller stort, är mer än bara att sälja och tjäna pengar. Det krävs mycket runt omkring för att du skall nå dina mål. Många lagar och regler skall hållas koll på & du skall vara skyddad och försäkrad. Du behöver ha backup, hantera inkommande mail, arkivera korrekt.

Har du rätt verktyg och program för att ditt företagande skall bli så lätt och roligt som det bara kan bli?


DIGITALISERING

Alla företag kan dra nytta av dagens tekniska och digitala utveckling. Även om man inte säljer sina produkter eller tjänster online kan man förbättra processer, produktivitet och effektivitet genom att digitalisera verksamheten.

Många verksamheter blir nervösa när de hör begreppet digitalisering men för de flesta verksamheter räcker det dock med att ha ett mer praktisk tillvägagångssätt.

Så varför skall du digitalisera ditt företag?

 • Smidigare och snabbare flöde, enkelt att dela och skicka registrerade data
 • Ökad mobilitet, du kan jobba i princip var som helst och vara klar med jobbet när du kommer hem
 • Större kontroll över företagets ekonomi, i mer realtid, vilket innebär bättre beslutsunderlag och mindre prognoser
 • Ökad kvalitet genom att du registrerar direkt i samband med händelsen och att materialet lagras på ett säkert sätt
 • Minskad tidsåtgång för administrativt arbete ger dig mer tid till intäktsskapande arbete